O Domu učenika Sombor

Dom učenika je ustanova čiji je osnivač država. U domu su smešteni učenici koji se školuju van svog mesta stalnog boravka u srednjim školama u Somboru.

Delatnost Doma regulisana je Zakonom o učeničkom i studentskom standardu RS.

Srednje škole u Somboru su:

Srednja medicinska škola „Dr Ružica Rip",
Srednja škola „Sveti Sava",
Srednja poljoprivredno prehrambena škola,
Srednja tehnička škola,
Gimnazija „Veljko Petrović",
Srednja ekonomska škola
Srednja muzička škola “Petar Konjović”.

Zgrada Doma je u poslednjih nekoliko godina potpuno renovirana. Pored zgrade Doma su Srednja medicinska škola „Dr Ružica Rip", Srednja škola „Sveti Sava", Osnovna škola „Avram Mrazović" i Pedagoški fakultet.

Od strogog centra grada Dom je udaljen oko 300 metara, a u tom krugu su smeštene sve kulturne znamenitosti grada.

IMG 5570IMG 5613IMG 5642

Poslovni podaci

Telefon:+381 (25) 433 660

Adresa:Staparski put 1a

25000 Sombor

email:office@domucenikasombor.rs

PIB:100122819

MB:08130205

CRF:02171

Za sve naše prošle, sadašnje i buduće učenike

„Put do zvezda je samo etapa kružnog puta do sebe. Ako znaš prečicu, nema potrebe puno se lomatati po bespućima. Stigao si čim kreneš. Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu. U tome je tajna... U tome je jedini trik... Ali tako je malo onih koji to znaju. I zato svaka mladost prođe taj kružni put, da bismo došli do suštine, do sebe! Na tom putu: Želim vam utehu u teškim danima, osmeh kada budete tužni, dugu da sledite oblake, smeh da ljubi vaše usne, zalaske sunca da ugreju vaše srce, prijateljsku reč kada klonete duhom, ljubav da razvedri vaše postojanje, lepotu za vaše oči, poverenje kada sumnjate, hrabrost da upoznate sebe, strpljivost da prihvatite istinu, veru da možete postati sve što želite. Sanjajte o onom što vas raduje, budite ono što želite da budete i nikada ne zaboravite: Čovek ima samo jedan život da učini ono što ga čini srećnim! I šta je zapravo sreća!? Srećan je i velik zaista samo onaj koji ne mora ni vladati ni pokoravati se da bi mogao nešto biti. Tajna sreće je u tome da mnogo zahtevamo od sebe, a malo od drugih. BUDITE SREĆNI!!!”